Vad roligt att du vill hjälpa oss att hjälpa andra.
Fyll i formuläret (alla fält) nedan.

×
×

Bloggarkiv

×

Kategorier

×

Tack!

Din kommentar inväntar nu godkännande av administratör.

×

Tack!

Vi är väldigt tacksamma för att du vill hjälpa oss.

×

Fel

Du måste fylla i både färltet "Ditt namn" och fältet "Din kommentar"

×
mångkulturellt forum
mångkulturellt forum

Bli medlem

Eftersom att vi är en ideel förening så välkomnar vi medlemmar till oss. Vill du hjälpa oss att hjälpa, klicka på den röda länken nedan för att visa formuläret för nya medlemmar. Tack för ditt stöd!

[ Klicka här för att bli medlem ]

Marcus Priftis kommer åter till Skellefteå!

Skrivet: 4 april, 2016

Marcus Priftis
På bilden, föreläsaren Marcus Priftis. Foto: Sara Appelgren

I höstas anordnade Mångkulturellt Forum, Vision och Skellefteå Kommun en mycket lyckad föreläsning med Marcus Priftis. Nu anordnar Samordningsförbundet den 13:e april ett frukostmöte där Marcus återigen kommer att prata om Rasismens Många Ansikten. Frukost serveras mellan 07.30–08.10 – därefter föredrag mellan 08.10–08.55.

Ni anmäler er för frukosten och föreläsningen via följande länk: Länk till intresseanmälan

Följande citat är hämtat från Samordningsförbundets hemsida:

– ”Marcus Priftis, född 1979, är författare, föreläsare och skribent. Han skriver regelbundet för Dagens Arena och Svenska Dagbladet och föreläser om allt från rasism till kreativt skrivande.

Varför är det mer gångbart på arbetsmarknaden att vara stöddig, lat och inkompetent än att ha fel förnamn? Bor det en liten rasist i din mage, och hur kom han dit? Vad är en svensk, och är det bra att vara en sådan? Och vad ska vi ha mångkulturen till? Med ett personligt tilltal, humor, levandegörande exempel och vetenskapliga belägg pratar författaren Marcus Priftis om rasismens många ansikten, om hur vi känner igen dem och lär oss motarbeta dem. Föreläsningen utgår från Marcus bok; Främling, vad döljer du för mig? och tar ett helhetsgrepp på rasismens universum. På makt, näthat och nidbilder, men också om vardagsrasism, segregation och varför det mångkulturella samhället är det enda val vi har. Marcus tror starkt på humor och inlevelse som folkbildningsmetoder, och det går som en röd tråd genom föredraget.”


Ni kan läsa mer om Marcus Priftis på hans hemsida: marcuspriftis.se

Inga kommentarer

Kommentera inlägget

Du måste fylla i båda fälten, annars skickas inte din kommentar.
Kommentarer finner du under formuläret.