Vad roligt att du vill hjälpa oss att hjälpa andra.
Fyll i formuläret (alla fält) nedan.

×
×

Bloggarkiv

×

Kategorier

×

Tack!

Din kommentar inväntar nu godkännande av administratör.

×

Tack!

Vi är väldigt tacksamma för att du vill hjälpa oss.

×

Fel

Du måste fylla i både färltet "Ditt namn" och fältet "Din kommentar"

×
mångkulturellt forum
mångkulturellt forum

Bli medlem

Eftersom att vi är en ideel förening så välkomnar vi medlemmar till oss. Vill du hjälpa oss att hjälpa, klicka på den röda länken nedan för att visa formuläret för nya medlemmar. Tack för ditt stöd!

[ Klicka här för att bli medlem ]

Lyckad konferens om samhällsutvecklingen

Skrivet: 28 april, 2015

larstradgardh

Igår (måndag) anordnade Mångkulturellt Forum i samarbete med Skellefteå kommun och Sensus en riktigt lyckad konferens om civilsamhällets (t.ex. ideella föreningar) roll i samhällsutvecklingen tillsammans med det offentliga (t.ex. kommunen). 60 personer från föreningar och kommunal verksamhet hade anmält sig och det blev fullt i lokalen på Medlefors Folkhögskola & Konferens, det visar på stort engagemang i vårt Skellefteå!

Dagen började med frukost och lite mingel innan Lars Trägårdh höll i den första föreläsningen som handlade om både civilsamhällets historia och nuläge. Detta engagerade publiken som ställde många frågor. Efter Lars föreläsning bjöds det på lunch i restaurangen.

panel

Därefter tog Ekim Caglar vid och föreläste om Överenskommelsen vilket är ett dialogformat som ska konkretisera samarbetet mellan civilsamhället och den offentliga sektorn i samhällsutvecklingen. Överenskommelsen på riksnivå har ett kansli som lyder direkt under regeringen och lokala och regionala överenskommelsekontor finns ute i landet.

Dagen avslutades med en intressant paneldiskussion bestående av deltagare från både kommun och civilsamhället.

Inga kommentarer

Kommentera inlägget

Du måste fylla i båda fälten, annars skickas inte din kommentar.
Kommentarer finner du under formuläret.